Stil worden en rust vinden...

 

Uitrusten, maar ook voldoende keus om iets te ondernemen in de omgeving van Leusden, Amersfoort, Utrecht, Woudenberg, Amerongen en Scherpenzeel.

 

Bed&ontBijtjes ligt aan de Schoolsteeg. Dit is een onverharde weg midden in de Schoolsteegbosjes, dat is een prachtig beschermd natuurgebied. Per auto is de Schoolsteeg toegankelijk voor bewoners en hun bezoek. Daarnaast zijn wandelaars en fietsers ook altijd welkom! Honden zijn niet toegestaan.

Een wandeling op de Schoolsteeg is in elk seizoen mooi en verfrissend. Je kunt genieten van de vogels af en aan vliegen en erop los fluiten.

 

Ongeveer twee keer per jaar worden er wandelingen georganiseerd onder leiding van een gids van Groenebelevenis. Deze gids neemt u mee over paden die normaal niet vrij toegankelijk zijn. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de struintuin. Sinds 15 jaar broeden er ooievaars in het nest in de struintuin.

 

Vanaf het terras van Bed&ontBijtjes is het rest goed te zien met een verrekijker! U kunt het ook van dichtbij bekijken door richting het nest te lopen. Je kunt dit prachtige tafereel jaarlijks bekijken! In december arriveert het mannetje vaak al, na 14 dagen arriveert het vrouwtje. Als zij het nest goed keurt gaan ze nestelen. In mei komen dan de jonge ooievaartjes uit hun ei.

 

Bij Bed&ontBijtjes kunt u buiten zitten of lekker wandelen in de gedeelte tuin. In de vroege ochtend of tegen de avondschemering zijn er aan de bosrand grazende reeën te zien. Het is een prima uitvalbasis om te fietsen en te wandelen. Er is een klompenpad en er zijn verschillende wandel- en fietsroutes.

 

Het centrum van Leusden is een bezoek waar. Je kunt heerlijk winkelen of lekker uiteten in een van de vele restaurantjes. Daarnaast kan je naar het theater ‘De Tuin’, dat is ongeveer 15 minuten lopen. Sinds 2021 kunt u een voorstelling in het AFAS theater boeken.

 

Amersfoort en Utrecht zijn dichtbij!

 

VVV Leusden

VVV Amersfoort

de Grebbelinie

Kamp Amersfoort

Gebedstuin bij ZDH te Amerongen

https://www.groetenuitleusden.nl

Bed-en-breakfast.nl