Stil worden en rust vinden...

 

Bed & ontBijtjes ligt in een mooie, rustige omgeving. Je kunt genieten van de rust en luisteren naar het gefluit van de vogeltjes. Per auto is de Schoolsteeg toegankelijk voor bewoners en hun bezoek. Daarnaast zijn wandelaars en fietsers ook altijd welkom! Honden zijn niet toegestaan. Er zijn ook genoeg actieve dingen om in de omgeving te doen. Er is voldoende keus om iets te ondernemen in de omgeving van Leusden, Amersfoort, Utrecht, Woudenberg, Amerongen en Scherpenzeel. 

Bed & ontBijtjes ligt in een mooi natuurgebied de Schoolsteegbosjes maar Leusden ligt om de hoek. Ook de mooie stad Amersfoort ligt in de buurt. 


Tips voor leuke activiteiten in de omgeving


Wandel- of fietstocht door de omgeving

Een wandeling op de Schoolsteeg is in elk seizoen mooi en verfrissend. Je kunt genieten van de vogels af en aan vliegen en erop los fluiten. In de omgeving is zijn er genoeg mooie wandelroutes, u kunt bijvoorbeeld het klompenpad lopen. Ook zijn er prachtige fietsroutes. Bed & ontBijtjes is dus een prima uitvalbasis om te fietsen en te wandelen.

Ongeveer twee keer per jaar worden er wandelingen georganiseerd onder leiding van een gids van Groenebelevenis. Deze gids neemt u mee over paden die normaal niet vrij toegankelijk zijn.

 

Breng een bezoekje aan de struintuin

Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de struintuin. Dit is een mooie tuin in het natuurgebied. Sinds 15 jaar broeden er ooievaars in het nest in de struintuin. Vanaf het terras van Bed & ontBijtjes is het nest goed te zien met een verrekijker! U kunt het ook van dichtbij bekijken door richting het nest te lopen. Je kunt dit prachtige tafereel jaarlijks bekijken! In december arriveert het mannetje vaak al, na 14 dagen arriveert het vrouwtje. Als zij het nest goedkeurt gaan ze nestelen. In mei komen dan de jonge ooievaartjes uit hun ei.

 


Tips voor leuke activiteiten in de omgeving


Wandelen op eigen terrein langs de poel

Bij Bed & ontBijtjes kunt u buiten zitten of lekker wandelen in de gedeelte tuin. Ook rond de poel in het aangrenzende weiland mag u wandelen. Deze poel is in 2020 aangelegd en u kunt er prachtig rondom lopen. In de vroege ochtend of tegen de avondschemering zijn er aan de bosrand grazende reeën te zien.

 

Leuke activiteiten in de buurt

Het centrum van Leusden is een bezoek waard. Je kunt heerlijk winkelen of lekker uit eten in een van de vele restaurantjes. Daarnaast kan je naar het theater ‘De Tuin’, dat is ongeveer 15 minuten lopen. Sinds 2021 kunt u een voorstelling in het AFAS theater boeken.

Een paar kilometer verder vindt u de welbekende stad Amersfoort, deze stad staat bekend om zijn leuke winkels en oude binnenstad. Ook Utrecht ligt niet ver weg.